Thijs van der Hoorn
    Freelance online marketeer

Werf meer nieuwe cliënten met deze 2 tips voor je Google Adwords campagnes

De afgelopen 5 jaar heb ik voor meer dan 120 psychologen en therapeuten in Nederland en België succesvolle campagnes in Google Adwords opgezet. Met deze campagnes werf ik maandelijks honderden nieuwe cliënten. Omdat er ook steeds meer therapeuten zijn die het liever zelf doen heb ik hieronder voor jou 2 eenvoudige tips om snel meer uit je huidige campagnes te halen.

Selecteer de juiste zoekwoorden
Ik kom vaak veel campagnes tegen die bomvol staan met uiteenlopende zoekwoorden. Mijn ervaring is echter dat er maar een paar zoekwoorden zijn die echt wat opleveren. Want mensen zoeken bij jou in de regio allang en breed naar een psycholoog, therapeut of relatietherapeut. Daarom gebruik ik vaak met succes de volgende combinaties in mijn eigen campagnes voor klanten:

  • psycholoog + plaatsnaam
  • psychologen + plaatsnaam
  • therapie + plaatsnaam
  • therapeut + plaatsnaam
  • relatietherapie + plaatsnaam
  • relatietherapeut + plaatsnaam

ps. Let hierbij wel op dat je kiest voor exacte zoekwoorden in plaats van brede zoekwoorden in Google Adwords. Lees meer over het gebruik van zoekwoordopties in Adwords Help

Zorg dat je advertenties opvallen
Het werkt erg goed om als koptekst te kiezen voor Psycholoog, Therapie of Relatietherapie plus Plaatsnaam omdat hier veelvuldig naar wordt gezocht. Gebruik de andere twee regels om je te onderscheiden van je concurrenten. Heb je geen wachtlijst en kan iemand morgen al terecht gebruik dit dan in je advertentie. Wat ook goed kan werken is om een referentie van een cliënt in je tekst terug te laten komen. Maar roep vooral op tot actie, maak vandaag een afspraak of bel mij!

Tip: Wat verder veel is getest is dat het gebruik van hoofdletters in je advertentie de CTR verhoogt en dat je dus meer bezoekers trekt naar je website.

Voorbeelden
Google Adwords advertentie teksten

"Binnen een week had ik al 2 nieuwe aanmeldingen dankzij de campagnes van Thijs." Bo Phem

Haal nog meer uit je Google Adwords Campagnes
Heb je liever dat een professional je helpt met jouw Google Adwords campagnes, dat kan al vanaf €125 (ex. btw) per maand inclusief advertentie budget. Of wil je dat ik naar je website kijk en je adviseer wat je beter kan doen om het maximale eruit te halen? Stuur mij dan vrijlbijvend een bericht.