Begin je eigen praktijk als acupuncturist

Voor veel acupuncturisten is het een droom en zelf een eigen praktijk te starten. Om je eigen bedrijf van de grond te krijgen heb je nieuwe cliënten nodig, niet eenmalig, maar constant. Voor het starten van een goedlopende praktijk kan ik je helpen met mijn dienstverlening: het werven van nieuwe cliënten op basis van No Cure No Pay.

Omdat de meeste acupuncturisten na hun opleiding een eigen praktijk beginnen, ben je naast therapeut, ook ondernemer. Ondernemerschap is een vak apart, dat betekent niet, dat je het niet kunt leren. Hieronder vind je een aantal stappen die je in je achterhoofd kunt houden als je voor jezelf wilt beginnen.

Start je eigen praktijk in 4 stappen

Stel je tarief vast

Als zelfstandig behandelaar ben je vaak vrij om zelf je eigen tarief te bepalen.

Zorg voor Algemene Voorwaarden

Het opstellen van algemene voorwaarden is een belangrijk onderdeel van het opzetten van je eigen acupunctuurpraktijk. Dit document helpt je duidelijk te maken waar je voor aansprakelijk bent, hoe je omgaat met betalingen en eventuele klachten. Tip: als je klaar bent met de opzet van de voorwaarden, laat ze dan nog een keer controleren door een jurist.

Sluit een verzekering af

Als ondernemer in de zorg is het verstandig om je goed te verzekeren tegen de belangrijkste risico’s. Daarbij gaat het niet alleen om jouw praktijk en de relatie tot jouw cliënten, maar ook om persoonlijke verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van een arbeidsongeschiktheid- en ongevallenverzekering.

Heb je bedrijf aan huis?

Als je vanuit huis werkt dan ben je in de meeste gevallen verplicht om dit te laten weten aan jouw gemeente. Daarnaast krijg je ook op dit vlak te maken met fiscale regelingen en moet je wellicht andere afspraken maken over jouw hypotheek of huurovereenkomst.